FR    EN    PT

Student residence - Fontenay-sous-Bois (94)

CoBe---Fontenay-sous-bois1
CoBe-Fontenay-sous-bois2
CoBe-Fontenay-sous-bois3
CoBe-Fontenay-sous-bois4
Exit full screenEnter Full screen
 previous arrow
 next arrow

The project aims to restructure, raise and extend a former 20th century bourgeois residence and its extension from the 1970s as well as two R+1 buildings into a student residence of about 93 apartments.

The rehabilitation of these buildings on this site, previously occupied by the services of the General Council, is aimed at enhancing the value of the site and its built heritage. Through this new use, the challenge is to create a new support and a new identity for a new social environment with all the functions of a community.
The initial challenges were the enhancement of the site and the existing buildings through this new use, the creation of a support and identity for a new social environment with all the functions of a community.
Conceived in harmony with its environment and socio-economic context, the project takes into account local constraints and resources to strengthen the identity relationship between the inhabitants and the territory. This major operation will bring strong stakes, in the landscape scope as well as social, economic, ecological or typological stakes.

Contracting authority

LOGIS-TRANSPORT

Project management

CoBe

Program

Student residence with 93 units. Restructuring, extension and elevation of the former premises of the General Council.

Missions

ACT, MOEX, VISAS, AOR

Cost

4.8 M€ HT